Tartalom betöltése...
image-01

Sajtóközlemény

TECHNOLÓGIAFEJLESZTÉS A CORREX-ART KFT-NÉL 

 

2021 / 12 / 06 

 

Az CORREX-ART Ipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 41,50 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatást nyert a VEKOP-1.2.6-20 A MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK MODERN ÜZLETI ÉS TERMELÉSI KIHÍVÁSOKHOZ VALÓ ALKALMAZKODÁSÁT SEGÍTŐ FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA című pályázati kiíráson a Széchényi 2020 Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében. A 59,28 millió forintos összköltségű beruházás révén a vállalkozás a pályázatban eszközök beszerzését valósította meg. 

 

A VEKOP-1.2.6-20 konstrukció keretében támogatást nyert el az Correx-Art Kft technológiafejlesztéshez. A pályázat keretein belül fémmegmunkálásra alkalmas gépek beszerzése valósult meg, amelyekkel a bútorgyártáshoz kapcsolódó munkálatokat tudjuk fejleszteni  

A projekt keretében az alábbi eszközöket kell megvalósítanunk: 

KERETES ÖVÖRZŐ GÉP TÍPUSA ZBS 3 kézi csiszoláshoz, szatén kikészítéshez és polírozáshoz - bal oldali gépállvánnyal és csiszolószalag-meghajtó egységgel, valamint jobb oldali gépállvánnyal és csiszolószalag-szorító egységgel felszerelt - szabad hely a munkaterületen úgy, hogy a szíjakat egy felső beépített eltérítőegységre vezetik - a felső köszörűszalag-burkolatok kinyitása és bezárása pneumatikus henger segítségével - balesetek elleni védelem mozgatható csiszolószalag fedéllel - választható az első és a hátsó öv számára - előválasztás 2 potenciométerrel a központban és frekvenciaváltó magas vonalú változatban – végálláskapcsolóval / mozgatható csiszolószalag fedéllel működtetve - az egyes köszörűszalagok feszítése pneumatikus szalagfeszítő berendezéssel – a csiszolószalagot frekvenciavezérelt váltóáramú motor hajtja P = 4,0 kW-val - frekvenciaváltó fékmegszakítóval max. fékezéshez 10 s- csiszolószalag sebessége v = 4 - 25 m / s - vészkikapcsolási vonal a munkaterületen 

Timesavers 32-serie-1100-RB típusú csiszoló-sorjázó gépe egy kompakt, forgókefés száraz munkagép a különböző anyagok sorjázásához, széleinek lekerekítéséhez és/vagy finiseléséhez. A gép 4 db, az óramutató járásával megegyező és ellentétes irányba mozgó abrazív, több irányba mozgó lamellás-hengerekkel (ROTARY BRUSH – RB) ellátott csiszológép, 1100 mm munkaszélességgel. Fémlemez termékek kivágásakor keletkező sorját minden irányból, egy menetben eltávolítja és a vágási éleket lekerekíti. A beépített vákuumasztal miatt nagyon kis alkatrészek megmunkálására is alkalmas. Könnyen kezelhető, rendkívül felhasználóbarát kivitelezésű, energiatakarékos munkagép, optimális ár-érték aránya miatt könnyen integrálható a gyártósorba. 

Projekt címe: Technológiafejlesztés a Correx-Art Kft-nél 

Projekt befejezési dátuma: 2021.12.06 

Projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00074 

A megvalósítás helyszíne: 2011 Budakalász, Szentendrei utca 1-3 

A projekt költségvetése: 59 279 697, a saját forrás összege: 17 783 909 Ft (30 %), a vissza nem térítendő támogatás összege: 41 495 788 Ft (70 %). 

A projekt az eredeti célkitűzéseknek megfelelően sikeresen és eredményesen megvalósult. 

A projektről bővebb információt a https://correxart.hu/ oldalon olvashatnak. 

 

További információ kérhető: 

CORREX-ART Kft. 

E-mail: info@correxart.hu